«« inapoi  |

Kucima: "Insula Serpilor, postul nostru strategic avansat"
(Ziua, 27/06/2003)

Primim la redactie de la Ambasada Ucrainei

Serviciul de presa al Ambasadei Ucrainei la Bucuresti ne-a remis acum doua zile un comunicat privind vizita de marti, 24 iunie, a presedintelui Leonid Kucima pe Insula Serpilor, pe care il reproducem in integritatea sa:

"Presedintele Ucrainei, Leonid Kucima, in cadrul vizitei de lucru in tinutul Odesa, a vizitat insula Serpilor, teritoriul careia face parte din componenta raionului Chilia al regiunii Odesa.

Seful Statului Ucrainean a facut cunostinta cu functionarea celor doua dane - una pentru navele de deplasament mare si alta pentru navigatie locala, a vizitat serviciul local de hidrografie si unitatea de graniceri, a conversat cu populatia insulei.

Ca urmarea vizitei insulei presedintele Ucrainei a poruncit unele insarcinari ministrului transportului Gh. Kirpa, sefului administratiei regiunii Odesa S. Grinevetschii, comandantului trupelor de graniceri al Ucrainei M. Litvin privind inzestrarea economica in continuare a insulei si amenajarea unitatii de graniceri.

"Construirea danei a demonstrat pentru toata lumea ca insula Serpilor - teritoriul ucrainean, care se insuseste de stat", a remarcat Leonid Kucima. Raspunzand la intrebarile jurnalistilor referitor la faptul ca unele surse straine considera insula Serpilor ca o roca, presedintele a raspuns ca sefii statelor nu viziteaza rocile.

In amintire despre aflarea sa pe insula Serpilor Leonid Kucima a facut o notita in Cartea oaspetilor de onoare:

"Aici, pe insula de frontiera, este indeosebi de simtitoare maretie si avutia Ucrainei. Insula Serpilor - nu e pur si simplu o portiune a teritoriului nostru, care ne-a venit prin succesiune de la generatiile precedente, si nu e doar un obiect istorico-cultural unic.

Noi pe de drept o numim aceasta insula ca un post al nostru strategic avansat si punem destul de multe sperante fata de ea in plan economic.

Doresc tuturor insularilor fericire, sanatate, succese, prosperitate in familie"".

«« inapoi  |