«« inapoi  |

La Haga am pierdut tot!
(, 02/10/2009)

3 Februarie 2009. Dupa 4 ani, Curtea de la Haga a pus punct procesului dintre România şi Ucraina pentru delimitarea platoului continental al Mării Negre - având drept miză hidrocarburile din Marea Neagră. S-a considerat că Insula Serpilor nu e relevantă pentru delimitarea între Ucraina şi România şi nu poate fi considerată ţărm; digul Sulina e considerat punct de referinţă pentru delimitarea graniţelor. Zonele economice exclusive vor fi atribuite conform principiului echitabilităţii.
Decizia Curţii de la Haga a atribuit României, din platoul continental, o suprafaţă de 9.700 de kilometri pătraţi, ceea ce reprezintă 79,34% din aria de 12.000 de kilometri pătraţi asupra căreia avea pretenţii. România are acces la o cantitate estimată de 70 miliarde de metri cubi de gaz şi 12 milioane tone de petrol.

Dar... petrolul pur extras din adancurile Marii Negre nu va apartine Romaniei.. a fost deja concesionat lantului de firme Sterling (Canada) - Melrose (Edinburgh), via Midia Resources Romania. Alta tradare: printr-o Hotarare de Guvern, emisa de Guvernul Tariceanu (Hotarare nr. 1446 din 12/11/2008), petrolul si gazele din jurul Insulei Serpilor au fost concesionate firmei fantoma Midia Resources SRL, ce are un capital social de doar 200 de lei. Bilantul pe 2007 al acestei firme arata ca nu are angajati iar cifra de afaceri a fost 0 lei. Midia Resources SRL nu are sucursale, nu are sedii secundare si nu are administratori cenzori persoane juridice. Anexele Hotararii de Guvern amintite sunt secrete.«« inapoi  |