«« inapoi  |

Razboiul declaratiilor Ucraina-Romania continua
(Ziua, 23/08/2008)

-- Presedintele Traian Basescu a declarat ieri la Cotroceni ca la Kiev nu a abordat nici problema delimitarii platoului continental, pentru care Romania a deschis proces la Haga, nici pe cea a canalului Bastroe.

"Actiunea Romaniei la Haga a fost deschisa impotriva Ucrainei pentru delimitarea platoului continental al Romaniei in Marea Neagra, iar contenciosul este legat de masurarea acestui platou continental", a adaugat Basescu. El a reiterat ca "Romania nu are un proces cu Ucraina prin care revendica Insula Serpilor", iar actiunea deschisa la CIJ urmareste "interesele economice" ale tarii noastre.
Anterior, publicatia kieveana Delo titra, citand surse oficiale ucrainene, ca Romania si Ucraina pregatesc un "acord de delimitare a frontierei" de stat dintre ce­le doua tari. Adjunctul administratiei de stat de la Kiev, Ivan Placikov, a declarat pentru Delo ca fosta republica sovietica va castiga procesul de la Curtea Internationala de Justitie (CIJ) de la Haga.

"UE pledeaza pentru integritatea tuturor frontierelor si a teritoriilor. Inca nu a existat in istorie vreun precedent cand UE sa fi sustinut transmiterea de teritorii", a sub­liniat Placikov, fost guvernator al regiunii Odessa. (M.I)

«« inapoi  |