«« inapoi  |

"Kazacioc Land" pe Insula Serpilor
(Ziua, 28/06/2008)

-- In incercarea de a influenta Curtea de la Haga, Ucraina apeleaza la metode de propaganda sovietice, care cel mult pot sa o arunce in ridicol in ochii judecatorilor Curtii.
Practic, Kievul isi inchipuie ca poate transforma statutul international de stanca al insulei intr-unul de insula locuita. Astfel, seful Directiei pentru arhitectura si politica urbanistica din cadrul Consiliului regional Odesa,Vladimir Iarovoi, a sustinut miercuri o conferinta de presa pe tema "Insula ýerpilor peste 25 de ani", relateaza portalul regional odessa.ua.

Conform planurilor de amenajare a Insulei Serpilor, al carei platou continental face in prezent obiectul unui litigiu intre Ucraina si Romania la Curtea Internationala de Justitie de la Haga, pe aceasta urmeaza sa fie ridicat un complex locativ, de patru etaje, una din cladiri urmand sa adaposteasca birourile administratiei Odesa, centre de presa, o sala de conferinta. Autoritatile planuiesc, de asemenea, construirea unui centru medical, precum si a unor unitati industriale de prelucrare a pestelui si fructelor de mare.

Planul general elaborat de puterea de la Kiev mai prevede construirea pe Insula Serpilor (care are o suprafata de nici 20 de hectare) a unui cinematograf, a unui restaurant, a unor saune, a unei sali de fitness, a unui complex hotelier, o unei arene amfiteatru ca in Grecia Antica si chiar si a unui parc de distractii. conform altor surse. "In Insula Serpilor se va putea ajunge fie plecand din Odesa, fie din Vilkovo", a afirmat seful urbanist din Odesa, indicand ca se planuieste constructia unor debarcadere pentru iahturi. El a mai spus ca, potrivit planurilor autoritatilor, in satul Belai vor exista 150 de locuri de munca pe perioada de vara si 80 - in tot restul anului. (V.R.)


«« inapoi  |