«« inapoi  |

Documentele scrise în cauza România c. Ucraina privind delimitarea spaţiilor maritime în Marea Neagră
(MAE.ro, 01/09/2008)

Procesul în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) este compus dintr-o fază scrisă şi una orală, care sunt succesive. Faza scrisă a fost declanşată prin sesizarea CIJ din 16 septembrie 2004, respectiv prin decizia CIJ din 19 noiembrie 2004 de fixare a termenelor de depunere a Memoriului României şi, respectiv, a Contra-Memoriului Ucrainei, fiind continuată, prin depunerea unei Replici de către România şi a unei Duplici de Ucraina.

Memoriul României, cuprinzând argumentaţia părţii române, a fost depus la Grefa CIJ la 15 august 2005, fiind însoţit de un volum de anexe - 91 de documente în variantă originală, şi un volum cuprinzând traducerea lor certificată în limba engleză, precum şi de un album de hărţi, constituind elemente de probă pe care se fundamentează această argumentaţie.

> Insula Serpilor, pamant romanesc Memoriu 15 august 2005

> Insula Serpilor, pamant romanesc Anexe originale memoriu (35 MB)

> Insula Serpilor, pamant romanesc Anexe engleză memoriu (23 MB)

> Insula Serpilor, pamant romanesc Album de hărţi memoriu

Replica României în această speţă, depusă la Grefa CIJ la 19 decembrie 2006 conţine contra-argumentele faţă de elementele prezentate de partea ucraineană în Contra-Memoriu, fiind însoţită de un volum de anexe (45 de documente, inclusiv hărţi) în variantă originală, şi un volum cuprinzând traducerea lor certificată în limba engleză.


> Insula Serpilor, pamant romanesc Replica 19 decembrie 2006

> Insula Serpilor, pamant romanesc Anexe originale replică

> Insula Serpilor, pamant romanesc Anexe engleză replică


«« inapoi  |